Greqi / Sondazhi i fundit : 9.8 % përpara “Demokracia e Re “ ndaj SYRIZA-s

307

Kush parti do të futen në Parlament, cila parti e vetme do të udheheq vendin?

Zgjedhjet parlamentare në korrik mbahen më 7 korrik, ndërsa sondazhi i fundit nga Marc me pyetjen “Nëse do të kishim zgjedhje të dielën, cila parti ka më shumë gjasa të votojë?” ka nxjerrë “Demokracine e Re” përpara me një ndryshim prej 9.8 pikësh.

Tre javë para zgjedhjeve sipas sondazhit Marc: Demokracia e Re  34,4%, SYRIZA 24,6% dhe KINAL 7,1%. KKE është 4 me 4.9%, Agimi i Artë 3.5%, MPA25 me 3.4% dhe Zgjidhja Greke me 3%. Përqindja e të pavendosurve është 10.8%.

Sipas këtij sondazhi të kryer (10-13 qershor) në Parlament futen shtatë parti, vendet ndahen si më poshtë:

Demokracia e Re: 154

SYRIZA: 75

KINAL: 22

KKE: 15

Agimi i Artë: 12

MPA25: 12

Zgjidhja greke: 10

Lidhur me popullaritetin e udhëheqësve politikë paraprihet nga Kyriakos Mitsotakis me 44.8%, ( Demokracia e Re), ndjekur nga Dimitris Koutsoubas 33.9% ( Partia Komuniste KKE) Kryeministri Alexis Tsipras ka 32.2% (Syriza) dhe është i treti dhe Yannis Varoufakis 29.5%.

Në këto zgjedhje nuk marrin pjesë në votime Partia Grekët e Pavarur, që ishin në koalicion me qeverinë Syriza