Greqi: Temperaturat mbeten të larta dhe sot

374

Temperaturat do të ulen pak sot të hënën, kryesisht në Greqinë veriore, por në përgjithësi do të mbeten të larta, duke arritur në pjesën qendrore dhe lindore, Ishujt Egje të Lindjes dhe Kreta Perëndimore në 36-37 gradë Celsius, sipas shërbimit meteorologjik motit të Observatorit Kombëtar të Athinës.

Nga e marta, temperatura në Greqi do të bjerë, ndërsa në vendet e Evropës Perëndimore do të ndodhë një valë e fortë e nxehtësisë.

Temperaturat do të ndryshojnë në Maqedoninë Perëndimore nga 12 në 30 gradë, në rajonet e tjera në zonat veriore nga 17 në 36, në Epir nga 18 në 35 gradë, në Greqinë Qendrore nga 18 në 38, në Greqinë Perëndimore dhe Jugore nga 20 në 34, pjesa tjetër Kontinentale nga 19 në 37 gradë, ishuj Jon nga 20 në 32 dhe ishujt e Egjeut dhe Kreta nga 20 në 37 gradë, por në Sporadat dhe Cikladet, maksimumi nuk do të kalojë 32 gradë Celsius.