Greqi : Tragjedia me 16 vajza nga mbytja e anijes

Sot bëhet fjalë për trupin e një burri që u gjet nga zona detare e Thermi Lesvos. Numri Ka arritur në 18 refugjatët e vdekur nga mbytja e anijes në Lesbos.

Më herët u bë e ditur se 16 të reja u gjetën të vdekura, pas fundosjes së një skafe në lindje të Lesvos, në të cilën ndodheshin rreth 40 persona, ndërsa i vdekur nga deti u nxorr edhe një djalë nën 20 vjeç.

15 refugjatë u shpëtuan
Pesëmbëdhjetë refugjatë, nga të cilët 11 burra dhe katër gra, të gjithë me origjinë afrikane, u gjetën në Mytilene nga zyrtarë të Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët dhe u dorëzuan autoriteteve kompetente.

Siç thanë ata janë të mbijetuar nga mbytja e mëngjesit të sotëm.

Sipas raportimeve të para, në bordin e anijes që u mbyt ndodheshin rreth 40 persona.

Hetimet vijojnë për të konstatuar ekzistencën e personave të tjerë të vdekur apo të bllokuar