Kumucakos: “I papranueshëm diskriminimi kundër të drejtave legjitime kombëtare greke në Himarë “

Greqi

Udhëheqësi i Sektorit për Punë të Jashtme të Demokracisë së Re në Greqi z. George Kumutsakos  duke ju referuar prishjes së pronës që i përkasin anëtarëve të minoritetit grek etnik në Himarë Shqipëri  ka deklaruar si më poshtë:

Politika e diskriminimit dhe sulmet arbitrare administrative të shtetit shqiptar kundër të drejtave legjitime të minoritetit etnik grek, si manifestohet në Dhërmi është e papranueshme. Ndikon në marrëdhëniet mes Tiranës dhe me Greqisë dhe Bashkimin Evropian. Për këtë dhe kërkon reagim të menjëhershëm greke dhe evropiane. “

Kush është z.Kumucakos !

George Kumutsakos nga viti -2001-2003 ka punuar pranë Ambasadës të Greqisë në Shqipëri për problemet e minoritetit grek dhe të BE. Nga 2004 -2009 ishte zëdhënësi i  Ministrisë së Jashtme.

Më 2009 merr detyrën e zëdhënësit të partisë Demokracia e Re

1995-1997 ka punuar në zyrën e ish presidentit të Greqisë z. Kostis Stefanopoulou.