Greqi: Vala ekstreme e nxehtësisë 43 – 45 gradë Celsius nga e hëna në të enjte

111

Temperaturat maksimale prej 42 deri 43 gradë Celsius mesatarisht priten sot me vapën në vend, sipas të dhënave të parashikimit të Observatorit Kombëtar të Athinës / meteo.gr.

Sidoqoftë, nga e hëna, furnizimi i masave të gazit të nxehtë nga Afrika pritet të intensifikohet. Kështu, temperatura do të tregojë një rritje të mëtejshme të dukshme dhe deri të enjten, do të mbizotërojnë kushtet ekstreme të nxehtësisë, të cilat do të jenë shumë të pafavorshme për popullatën, prandaj rekomandohet kujdes i veçantë.

Temperaturat maksimale pritet të jenë në intervalin 43-45 gradë mesatarisht, ndërsa në vend, për shkak të terrenit të vendit dhe ndryshimeve në drejtimin e erës, mund të arrijnë 46-47 gradë Celsius.

Rënia e temperaturës pritet nga e Premtja 6 Gusht