Greqia ndalon dhënien e lejeve dhe vizitat në burgje për 12.500 të burgosur

300

Një urdhër i lëshuar në 16 mars ndalon lirimin e të burgosurve (rreth 4,000 në vit) dhe që nga dje (19/03/2020) ndalon dhe vizitat .

Kjo është për të shmangur shkeljet e lejeve për shkak të situatës mbizotëruese, por kryesisht për të parandaluar shpërthimin e virusit vdekjeprurës në hapësirën e ndjeshme të mbyllur të ambienteve për të burgosurit që do të kthehen. Si në këtë rast, ata do të duhet të kalojnë teste relativisht mjekësore. Çdo vit vlerësohet se jepen rreth 4,000 leje për afro 12,500 të burgosur në të gjithë vendin. Theksohet se ne burgjet e Greqisë vuajnë dënimet rreth 2600 shqiptarë.