Greqia në grevë 24 orëshe

Greqi

greva ne greqi-2

Focus News  /  Greqia sot është përfshirë sot nga një grevë 24 orëshe, organizuar nga Sindikatat, (GSEE dhe ADEDY ) si përgjigje ndaj politikave shtrënguese dhe  ndëshkuese, varfërisë dhe mjerimit.

Në këtë grevë marrin pjesë në punëtorët në sektorin publik dhe privat si dhe në ndërmarrjet publike. Sindikatat bëjnë këtë përqendrim grevë  Areos Park dhe tubime grevë në të gjithë vendin.

Mesazhi i sindikatave

Në mesazhin e saj GSEE shpjegon se reagon ndaj politikave shtrënguese të vazhdueshme, varfërisë dhe mjerimit, të njëjtën kohë që punëtorët janë përballur me kërkesat e paarsyeshme e huadhënësve dhe vendimet e dhimbshme të qeverisë që synojnë direkt në zemër të të drejtave të tyre të punës. Gjithashtu, GSEE reagon ndaj çdo mendim dhe shënjestrimi që do të çojë në një rritje të mëtejshme të papunësisë në riciklimin e recesionit, në heqjen e të gjithë drejtësinë sociale dhe konceptin e sigurisë.

“Për GSEE lufta është e vetmja rrugë. Bota e punës të pagave është vetëm një opsion. Vazhdojnë të luftojnë për të vënë një fund definitive për politikat mnimoniakes. Pjesëmarrja masive dhe të unifikuar në një grevë 24-orëshe të enjten dhe tubim në Areos Park do të jetë përgjigja jonë oshëtimë të gjithë atyre që me politikat e tyre të vazhdojnë të shkatërrojnë shoqërinë dhe ekonominë, “thuhet në deklaratën e Konfederatës.