Mjeku që dëshiron të jetojë 150 vjeç dhe pi 100 ilaçe në ditë!

Shkencë

doktori-portretAlex Zhavoronkov, drejtor në Fondacionin Britanik te Kërkimeve Viogerontologias , e cila operon në formën e think tank, ka kushtuar gjithë jetën e tij për zgjatjen e jetës së tij! Në mënyrë të veçantë, shkencëtari 37-vjeçar thotë se ai është i bindur se do të jetojë 150 vjet, jo vetëm ai, por të gjithë njerëzit, që nga jetëgjatësia do të rritet për shkak të përparimeve mjekësore dhe farmaceutike të reja. Ai e ka lënë mënjanë mendimet e martesës dhe që të bëjë fëmijë dhe e ka kthyer veten në një kafshë me synimin për të arritur 150 vjet jetë. Për të arritur objektivin, shkencëtari konsumon çdo ditë 100 tableta të ndryshme, subjekt hematologjike të shpeshta dhe ekzaminime radiologjike dhe natyrisht, vetëm për të lëshuar një vaksinë të re, që do jetë  e para për të bërë atë. Me praktikën dhe mendimet e  Zhavoronkov, bien dakord kolegët e tij Austriakë. Mjeku Zhavoronkov argumenton se njerëzit që jetojnë sot dhe që kanë tejkaluar 100 vjet jete, janë njerëz të cilët kanë jetuar në situata tejet të vështira dhe nuk kanë pasur fatin e mirë për të përdorur antibiotikët që qarkullojnë në ditët e sotme… “Unë mendoj se edhe njerëzit që sot janë 70 vjeç dhe në shëndet të mirë do të jetë në gjendje për të arritur 150 vjet dhe kapërcyer ato”, thotë ai