Imazhe tronditëse të masakrës në Ishujt Faroe

Bota

Imazhet tronditëse të masakrave masive delfineve me ngjyre të zi në Ishujt Faroe ka zbuluar rrjeti amerikan Fox News. Fotografitë janë marrë nga vullnetarë nga Organizata Botërore e Oqeaneve të Bregut të Detit, i cili i paraqiti turistët për të ndjekur nga afër gjurmët e vendosura të gjitarëve detarë që ndodhin çdo verë në këtë kompleks ishull në Atlantikun e Veriut.

Sipas asaj që është raportuar nga vullnetarët në rrjetun amerikan, për të siguruar këto foto, janë bërë patrullime të fshehta për një periudhë prej 10 javësh nga korriku deri në shtator. 20/06/2017

Në një deklaratë, qeveria ishujt Faroe shprehu keqardhje duke akuzuar aktivitetet e organizatës, se po përshkojnë një imazh negativ të gjuetisë për delfinët, duke e quajtur atë” barbar “,” pa kuptim “,” satanik “ose” akt çmendurie “, duke përshkruar vendasit si” sadistë psikopedikë “për të provokuar reagime kundër tyre.

Ata kanë zgjedhur një objektiv të lehtë, pasi gjuetia për farkëtarët në ishujt Faroe është në një pamje publike dhe të gjithë janë të lirë të shikojnë dhe regjistrojnë atë “.

Qeveria gjithashtu vuri në dukje se mishi dhe yndyra e delfinëve kanë qenë prej kohësh një pjesë e madhe e dietës së banorëve. “Peshqit ndahen mes pjesëmarrësve dhe banorëve të vendgjuetive, zakonisht pa para.

Për momentin, vlerësohet se mund të ketë rreth 1 milion delfinë të zinj dhe rreth 200,000 në botë, të cilat janë tropikale. Sipas organizatës Sea Shepherd, çdo vit rreth 1.000 delfine te zinjë janë vrarë gjatë verës.

Burimi: www.lifo.gr