Intervista e Rames nga Londra: Do të përfundojmë marrëveshjen me Greqinë

744

Kryeministri i Shqipërisë ka mbetur i kënaqur me marrëveshjen e Prespës midis Greqisë dhe Maqedonisë mbi nomenklaturën, madje duke përmendur vendin fqinj si “Maqedonia Veriore” gjate nje interviste dhene në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Londër

Siguria se Greqia dhe Shqipëria “do të përfundojnë marrëveshjen e tyre me një dokument të ri bashkëpunimi strategjik” eshte shprehur Kryeministrin Edi Rama, duke folur në Agjencinë e lajmeve athinas-maqedonase në Samitin e Ballkanit Perëndimor në Londër.

Siç e dini, ne përballemi me zgjidhjen midis nesh, Shqipërisë dhe Greqisë problemin e vështirë, por absolutisht e nevojshme. Gjëja më e rëndësishme është që të përdorin çfarëdo probleme jo vetëm për të zgjidhur, por për të kthyer zgjidhje në një nivel të ri të bashkëpunimit dhe partneritetit. Është shumë e natyrshme dhe disi duke zgjidhur për të arritur nivelin e njerëzve të zakonshëm, njerëzit e thjeshtë të cilët tashmë kanë kapërcyer të kaluarën e tyre dhe e kanë përqafuar njëri-tjetrin.Kjo është një kohë e mirë për të lavdëruar disa rezultate, kryesisht dhe kryesisht për arritjen e madhe të Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut, falë udhëheqjes dhe vizionit shumë të guximshëm dhe të guximshëm të Alexis dhe e Zoran, i cili gjithashtu mori pjesën e tyre të rrezikut për të konfirmuar diçka që nuk ishte e lehtë, por ata gjithashtu treguan se aty ku ka një vullnet ka edhe një menyre.Natyrisht që të dy liderët po reagojnë, por në të njëjtën kohë reagimet tregojnë se ky ishte një vendim shumë i guximshëm që do të përfitonte Greqia dhe Maqedonia Veriore, si dhe Ballkani”, perfundon Rama ne intervisten e tij.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: