Irlanda pranon kerkesa per bashkimin familjar. Ja 10 vendet qe lejohen!

1402

Qeveria irlandeze ka filluar Programin e Pranimit Humanitar II, një iniciativë për të promovuar bashkimin familjar për refugjatët në vend.

Aplikacionet duhet të dorëzohen deri më 30 qershor.

Skema mbulon dhjetë vende të origjinës. Programi u ofron qytetarëve irlandezë, atyre që kanë statusin e refugjatit dhe mbrojtjen e ndihmës, mundësinë për të aplikuar në emër të një anëtari të familjes në bord, për të qenë në gjendje t’i bashkojë ata në vend. Përfituesit mund të përfshijnë prindërit, gjyshërit, fëmijët e rritur dhe anëtarët e familjes në nevojë për të cilët personi që paraqet aplikacionin është kujdestari kryesor.

Programi është i hapur për qytetarët e dhjetë vendeve kryesore të origjinës për emrin e refugjatëve në raportet vjetore të UNHCR-së: Siria, Afganistani, Sudani i Jugut, Somalia, Sudani, Republika Demokratike e Kongos, Republika e Afrikës Qendrore, Myanmar, Eritrea dhe Burundi.

Kandidatët do të kenë gjashtë javë për të paraqitur aplikimet e tyre para afatit të 30 qershorit. Ata që ofrojnë mbështetje ekonomike do t’i jepen përparësi statusit.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: