Itali: 37 vdekje, 5.959 raste në 24 orët e fundit, vendi dytë në Evropë për nga numri vdekjeve

Bota

Italia njoftoi të Dielën se 37 pacientë me COVID-19 kishin vdekur në 24 orët e fundit, nga 54 një ditë më parë, ndërsa numri i infeksioneve SARS-CoV-2 kishte rënë në 5,959, nga 6,860 një ditë më parë, në total nga 223,464 teste.

Me 129,093 vdekje për shkak të pandemisë së re të coronavirusit që kur shpërtheu në gadishull në shkurt 2020 deri dje, Italia, me një popullsi prej 60 milionë banorësh, ka numrin e dytë më të lartë zyrtar të vdekjeve në Evropë, pas Britanisë, dhe të 8-in më të lartë në botë. Më shumë se 4.53 milion infeksione janë konfirmuar deri më tani.