Javën e ardhshme varet fati i ushtarakeve turq në Greqi

893

Javën e ardhshme, Këshilli i Shtetit (Divizioni i Pezullimit, Asambleja Plenare) do të vendosë për fatin e një prej tetë ushtarëve turq, bashkëpiloti i helikopterit, për të cilin azil i Komitetit të Azilit është revokuar.

Diskutimi i kërkesës për pezullim filloi sot, por një takim i ri u caktua pasi oficeri turk nuk ishte transferuar për të shprehur pikëpamjet e tij para gjyqtarëve të lartë. Seanca ka të bëjë me kërkesën e shtetit për të pezulluar dhënien e azilit derisa të diskutohet çështja kryesore për anulimin e azilit, e cila ishte vendosur të diskutohet në seancën plenare të 4 majit 2018. Rasti i pezullimit dhe aplikimi kryesor, Sesioni Plenar i Gjykatës Supreme të Kasacionit mblidhet nën kryetarin e Nikolaos Sakellariou dhe me Këshilltarin Shtetëror Diomidis Kyrillopoulos. Qeveria greke ka kundërshtuar sot pezullimin. Gjyqi në Këshillin e Evropës zhvillohet përmes procedurave standarde të gjykimit dhe vendimi që do të lëshohet në thelb do të zë të gjithë 8 zyrtarët.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: