Tsipras në Bruksel për marrëdhëniet me Shqipërin, Turqin dhe Maqedonin

812

Neser ne Bruksel kryeministri grek Aleksis Tsipras do te ngreje problemin lidhur me marredheniet turke, problemin me Maqedonis dhe marrëdhëniet e Greqisë me Shqipërinë do të jenë në qendër të kontakteve të samitit jozyrtar  në Bashkimi Evropian.

Ai do te kete takime me presidentin francez Emmanuel Makron dhe kryeministrin italian Paolo Gentiloni. Kryeministrit grek do te kete gjithashtu takim edhe me kancelaren gjermane Angela Merkel, kryeministrin bullgar Bojko Borisov dhe presidentin e Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker, i cili do të mbajë marrëdhëniet euro-turke dhe emigracionin. Gjithashtu, z. Tsipras do të takohet me Federico Mogherini dhe do të diskutojë qëndrimin e Turqisë, nomenklaturën e IRJM-së dhe Shqipërinë

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: