Francë: Le Pen humbet terren në raundin e dytë

Bota

mari ne focus-2Kreu i partisë “Fronti Nacional” dhe mbesa e  Marion Le Pen Maresal  vijnë e dytë në raundin e dytë, nga dy kundërshtarët politikë (Partia e Nicolas Sarkozy )  që ka epërsi të rehatshme…

Kreu i partisë “Fronti Nacional” Marine Le Pen me mbesën e saj, Marion Le Pen Maresal, që triumfoi në raundin e parë , vjen i dyti në raundin e dytë pas kundërshtarëve të tyre politikë nga Partia e Nicolas Sarkozy, ku kanë një kryesim të rehatshme. Sondazhi i kryer nga instituti Sofres TNS në emër të Francës konservatore gazetës «Le Figaro. Bazuar në rezultatet e anketës, Le Pen ka siguruar 47% kundrejt 53% të kandidatit republikan, Xavier Bertrand. Në një intervistë që dha sot në rrjetin “RMC”, Le Pen ka shprehur fjalë të ashpra helm kundër socialistëve duke thënë se ai dëshiron të kalbë jetën e qeverisë aktuale…

Maria Le Pen zbret në rajonin ” Nor-Pas Kale- Picardy “, në veriperëndim të vendit. Në raundin e parë ajo fitoi normë 40.6%, por në raundin e dytë pritet të humbase nga Xavier Bertrand, gjithnjë sipas sondazhit nga TNS Sofres. Marion Le Pen Maresal zbret në rajon «PACA» të rajonit Provigkia- Alpes-Cote d’Azur. Në raundin e parë ai fitoi 41.6%. Por tani 60-vjeçari Kristian Estrozi për vite në rolin e kryetarit të qytetit Nicës dhe ish-ministër, pritet të fitojë me 54% në raundin e dytë ditën e dielë.
Socialistët kanë njoftuar se do të tërhiqet nga rajoni verilindor të “Alsace Kampania- Ardennes – Loreni- ku raundi i parë fitoi nënkryetar i Frontit Kombëtar, Florian Filipit. Dje, Marin Le Pen ka sulmuar ish-presidenti i Francës dhe udhëheqës i republikanëve të qendrës së djathtë, Nicolas Sarkozy duke thënë: “Republikanët janë një karikaturë për veten e tyre.