Greqia subvencionon deri në 100 euro në muaj karburantin për qytetarët, përfitojnë edhe emigrantët shqiptarë

Greqi

Parlamenti grek ka miratuar disa ndryshime ligjore, të cilat parashikojnë subvencionim të çmimit të karburantit për çdo person që është rezident në Greqi dhe është taksapagues në këtë vend. Aplikimet do të fillojnë që nga dita e hënë në platformën vouchers.gov.gr për fazën “karta e karburantit 2”, që ka të bëjë me muajt korrik, gusht dhe shtator, raporton abcnews.al.

Përfituesit dhe shuma

 Subvencioni për muajt e caktuar arrin në shumat e mëposhtme:

  • 100 euro duke përdorur një kartë debiti dixhitale për pronarët e kualifikuar të mjeteve të tjera përveç motoçikletave – me vendbanim kryesor në Rajonet e Egjeut të Veriut, Egjeut Jugor, Ishujt e Jonit, Kretë, në Njësinë Rajonale të Ishujve të Rajonit të Atikës, në Njësinë Rajonale të Sporadave të Rajonit të Thesalisë, në Njësinë Rajonale Thassos të Rajonit të Maqedonisë Lindore dhe Thrakisë, në ishullin Samothraki të Njësisë Rajonale Evros të Rajonit të Maqedonisë Lindore dhe Thrakisë dhe në ishullin Ammouliani të Njësia rajonale Halkidiki e Rajonit të Maqedonisë Qendrore. Shuma e mësipërme është 85 euro, nëse përfituesi zgjedh ta depozitojë në një llogari bankare.
  • 80 euro duke përdorur një kartë debiti dixhitale për pronarët e kualifikuar të automjeteve përveç motoçikletave – me rezidencë kryesore në pjesën tjetër të Greqisë. Shuma e mësipërme është 65 euro, nëse përfituesi zgjedh t’i depozitojë në një llogari bankare.
  • 70 euro me përdorimin e kartës dixhitale të debitit për pronarë të kualifikuar të motoçikletave – motoçikletave, me vendbanim në Rajonet e Egjeut të Veriut, Egjeut Jugor, Ishujt Jon, Kretë, në Njësinë Rajonale të Ishujve të Rajonit të Atikës, në Njësia Rajonale e Sporadave të Rajonit të Thesalisë, në Njësinë Rajonale Thassos të Rajonit të Maqedonisë Lindore dhe Thrakisë, në ishullin Samothraki të Njësisë Rajonale të Evros të Rajonit të Maqedonisë Lindore dhe Thrakisë dhe në ishullin Ammouliani të Njësisë Rajonale Halkidiki të Rajonit të Maqedonisë Qendrore. Shuma e mësipërme është 55 euro, nëse përfituesi zgjedh një depozitë në llogari bankare.
  • 60 euro duke përdorur një kartë debiti dixhitale për pronarët e kualifikuar të motoçikletave – motoçikletave, me rezidencë kryesore në pjesën tjetër të Greqisë. Shuma e mësipërme është 45 euro, nëse përfituesi zgjedh një depozitë në llogari bankare.

Nga subvencionimi përfitojnë edhe emigrantët që janë rezidentë dhe plotësojnë kushtin e të ardhurave.

Si aplikohet?

Aplikanti përmes vouchers.gov.gr plotëson dhe përditëson të dhënat e kontaktit dhe në veçanti adresën e emailit dhe numrin e telefonit celular. Ai gjithashtu plotëson numrin e llogarisë personale bankare. Duhet të shkoni në vouchers.gov.gr, të zgjidhni Fuel Pass 2 dhe të futeni në platformë. Më pas do të shtypni enter dhe do të futni kodet tuaja personale të Taxisnet. Pas aplikimit, paratë do të depozitohen në 3 ditë pune.