Koreja e Jugut: Akuza për korrupsion kundër Presidentes Park Gun-Hye

Bota Kryesore

Prokurorët në Korenë e Jugut kanë lexuar sot akuzën kundër President Park për ryshfet në zhvillimet e fundit të bëra në lidhje me një skandal korrupsioni që tronditi vendin për muaj me radhë. Prokurorët e kanë ngritur paditur kundër Sinn por ende nuk e kanë arrestuar atë.

Prokurorët akuzojnë presidenten Park që ka punuar me kompaninë Choi për të marrë shtatë miliardë won (6.160.000 $) si favore nga Lotte. Parku është akuzuar gjithashtu për shpërdorim detyre dhe lobimin për bizneset e mëdha të kontribuojë fonde për institucionet joprofitabile, thanë prokurorët. Parku është akuzuar gjithashtu për ryshfet me vlerë rreth 298 miliardë won ku fitoi nga Lee në këmbim të mbështetjes për udhëheqjen e Samsung Group.

Presidentia Parku, si dhe Lee, Choi dhe Samsung gjithashtu mohojnë akuzat kundër tyre.