Kotzia për Zaev: Mos dyshoni për një marrëveshje para se të mbyllet

934

Ministri i Jashtëm grek Nikos Kotzias shprehu kënaqësinë e tij me deklaratën e BE mbi marrëdhëniet greko-turke duke theksuar se BE bën të qartë se marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe respektimi i së drejtës ndërkombëtare janë parakusht për çdo kurs evropian e Turqisë.

Menjehere pas punës së Këshillit të Punëve të Jashtme, Nikos Kotzias tha në lidhje me deklaratën e bërë nga Presidenti i Këshillit të BE Donald Tusk: Unë mendoj se ishte deklarata më e saktë dhe më e mirë e bërë ndonjëherë nga ana e Bashkimit Evropian në lidhje me marrëdhëniet greko-turke, sepse e bën të qartë se marrëdhëniet e mira fqinjësore dhe respektimi i të drejtës ndërkombëtare janë parakusht për çdo kurs evropian të Turqisë “.

Me rastin e vizitës në vendet e Ballkanit Perëndimor nga Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker dhe Komisioneri i Zgjerimit Johannes Hahn, Ministri i Jashtëm grek u përgjigj: Mendoj se të dy palët pajtohen se duhet të kërkohet një zgjidhje. Ana e Shkupit beson se duhet të jetë një zgjidhje e lehtë për ta, ne besojmë se duhet të jetë një zgjidhje që është e ndershme dhe e drejtë “.

I pyetur se a është vënë në pikëpyetje nga deklarata e fundit e kryeministrit maqedonas Zoran Zaev se çdo fshirje e referencave të parëndësishme në kushtetutën e vendit fqinj mund të kthehet në një fazë të mëvonshme, Nikos Kotzias u përgjigj: “Jo, por mendoj se kushdo që bën një marrëveshje , ajo nuk e vë në dyshim atë përpara se ta bëjë atë. Kujdeset dhe ruan ruajtjen dhe zbatimin e tij. “

 

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: