Kotzia: Të mbajmë hapur kanalet e komunikimit me Turqinë

972

Ndjekja e vazhdueshme e Athinës kthyer marrëdhëniet turke nga konfrontuese në me të domosdoshme, kërkon respektimin e të drejtës ndërkombëtare dhe të jetë i hapur për të mbajtur kanalet e komunikimit me palën turke, për të ngritur urat e bashkëpunimit, tha Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Kotzias në një përgjigje ndaj një pyetjeje nga anëtarët e Grupit të Demokracisë së Re për ndërhyrjen turke.

Kotzias tha se përshkallëzimi i parë i tensionit dhe tjetra në “shenjat e stagnimit të vitit të kaluar në marrëdhëniet greko-turke”, thekson rëndësinë e bërë “më shumë se kurrë është e nevojshme për të aktivizuar diplomacinë të bjerë tone. Sepse në qoftë se diplomacia hesht, nuk do të ketë më kontradiktë në zëra të papërgjegjshëm, çka do të thotë kjo në rastin e një aksidenti. Në mbështetje të qëndrimit që kontaktet dhe bisedimet me palën turke ndikojnë pozitivisht në rënien e tensionit, se “koha menjëherë pas vizitës sime në Turqi, kishte një rënie të qartë të shkeljeve të shkeljeve turke”.

Së fundmi, ai pohon se “qeveria greke dhe ministria e jashtme nuk lejojnë asgjë të bjerë” në emër të pajtimit dhe zgjidhjes paqësore të çdo mosmarrëveshjeje me vendet fqinjë. Ai do të vazhdojë të qëndrojë i vendosur në mbrojtjen e ligjeve kombëtare dhe të të drejtave sovrane të vendit tonë siç ka bërë deri tani .Ju siguroj se Qeveria e Greqisë dhe Ministria e Punëve të Jashtme “nuk lejojnë që çdo gjë të bjerë” në emër të pajtimit dhe zgjidhjes paqësore të ndonjë mosmarrëveshjeje me vendet fqinjë. Ai do të vazhdojë të qëndrojë i vendosur në mbrojtjen e ligjeve kombëtare dhe të të drejtave sovrane të vendit tonë siç ka bërë deri tani “, theksoi ministri

focus news.al

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: