Kriza maqedonase: Presidenti Ivanov debon kryeministrin Zaev dhe ministrin e Jashtem Dimitrov nga pallati presidencial

Rajoni

Lufte e pakushtezuar dhe kufitare ka shpërthyer në Maqedoni me rastin e marrëveshjes me Greqinë mbi “Maqedoninë Veriore”, transmentojne mediat greke.

Presidenti nuk u pajtua të vazhdojë azhurnimin e marrëveshjes…

Opozita e Presidentit Ivanov eshte shprehur kunder për negociatat në takimin e tij me Kryeministrin Zoran Zaev dhe Ministrin e Jashtëm. Kryetari ka debuar te dy nga Pallati Presidencial, pasi takimi që kishte me ta përfundoi brenda më pak se dy minutave. Ivanov pyeti nëse kishte një marrëveshje me Greqinë dhe kur ata përgjigjen “po” ai u tha atyre se nuk kishte nevojë të vazhdonte takimin me ta. Presidenti nuk pranoi vazhdimin e informacionit mbi marrëveshjen dhe tani është çështje kohe që deklarata t’i drejtohet popullit të Shkupit.