Lista e 32 ekonomive kryesore deri në vitin 2050

Bota Kryesore

Lista e ekonomive kryesore të botës për dekada të tëra, dhënë në raportin e PwC. Në vitin 2050 banorët e planetit do të përballen me ndryshime të mëdha.

Renditja e 32 ekonomive të bazuara në fuqinë e banorëve të këtyre vendeve blerëse, me Kinën që paraqitet në vendin e parë me një buxhet të fuqisë blerëse prej 58.499 trilion $. Njëkohësisht ekonomitë udhëheqëse parë të botës, si SHBA dhe Gjermania, kanë rënë ndjeshëm në renditjen dhe pozicionet i kanë pushtuar vende të tilla si India dhe Indonezia.

Klasifikimi është si vijon (në dollarë dhe fuqisë blerëse):

 

 1. Holanda – 1.496 trilion $.
 2. Kolombia – 2.074 trilion $.
 3. Polonia – 2.103 trilion $.
 4. Argjentina – 2.365 trilion $.
 5. Australia – 2.564 trilion $.
 6. Afrikae Jugut – 2,570 trilion $.
 7. Spanja – 2.732 trilion $.
 8. Tailanda – 2.782 trilion $.
 9. Malajsia – 2.815 trilion $.
 10. Bangladesh – 3.064 trilion $.
 11. Kanada – 3.100 trilion $.
 12. Italia – 3.115 trilion $.
 13. Vietnam – 3.176 trilion $.
 14. Philippines – 3.334 trilion $.
 15. N. Korea – 3.539 trilion $.
 16. Iran – 3,900 trilion $.
 17. Pakistan – 4.236 trilion $.
 18. Egypt – 4.333 trilion $.
 19. Nigeria – 4348 trilion $.
 20. Arabia Saudite – 4.694 trilion $.
 21. Franca – 4.705 trilion $.
 22. Turqia – 5.184. trilion $.
 23. Mbretëria e Bashkuar – 5.369 trilion $.
 24. Gjermania – 6.138 trilion trilion $.
 25. Japonia – 6.779 trilion $.
 26. Meksika – 6.863 trilion $.
 27. Rusia – 7.131 trilion $.
 28. Brazili – 7,540 trilion $.
 29. Indonesia -10.502 trilion $.
 30. SHBA – 34.102 trilion $.
 31. India – 44.128 trilion $.
 32. China – 58.499 trilion $.