Trump sulmon Merkelin: Gjermanët po kthehen kundër udhëheqjes së tyre per refugjatet

832

Ndërhyrje ne perplasjet e brendshme të Gjermanisë mbi menaxhimin e imigracionit nga presidenti amerikan duke theksuar se “Ne nuk duam të ndodhë me ne atë që po ndodh në Evropë me emigracionin”

Një sulm ka  nisur nga Presidenti i SH.B.A.-së Donald Trump ndaj kancelaren gjermane Angela Merkel në përgjigje të lekundjes në qeverinë gjermane për menaxhimin e migracionit.

“Njerëzit e Gjermanisë po kthehen kundër udhëheqjes së tyre pasi emigranti godet koalicionin tashmë të dobët në Berlin. Krimi në Gjermani është rritur. Një gabim i madh u bë në të gjithë Evropën që lejoi miliona njerëz që kanë ndryshuar kulturën e tyre me forcë dhe dhunë, “shkroi Donald Trump në Twiter.

Kjo nuk është hera e parë që Donald Trump ka sulmuar udhëheqjen gjermane për zgjedhjet e saj mbi emigracionin që nga viti 2017, kur ai mori drejtimin e Shtëpisë së Bardhë. Sulmet ndaj Merkel kishin zbuluar gjithashtu gjatë fushatës zgjedhore kur Trump e përshkroi si “paranojak” vendimin e Merkel për të hapur kufirin me refugjatët sirianë në verën e vitit 2015. Megjithëse Trump  flet për një rritje të krimit, sipas shifrave të lëshuara nga Ministria e Brendshme në maj, krimi është në nivelin më të ulët që nga viti 1992.

“Ne nuk duam atë që ndodh në Evropë me migracionin”, perfundon Trump
Këtë e pëlqejnë %d blogues: