Mbi 80,000 migrantë kanë mbërritur në Evropë deri ne shtaror të 2018

Bota Emigracioni

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) e Organizatës Ndërkombëtare të Migracionit të OKB-së tha se 80,602 migrantë dhe refugjatë hynë në Evropë që nga 23 shtatori, ndërsa Spanja ishte destinacioni kryesor këtë vit.

Shifra nga Spanja dhe Italia

Spanja, me 44 për qind të të gjithë të ardhurve gjatë vitit (35,594 më 23 shtator), vazhdon të marrë emigrantë në det në shtator në një vëllim pothuajse dy herë më shumë se Greqia dhe më shumë se gjashtë herë më shumë se ajo e Italisë.

Vendi tani ka pranuar nëpërmjet emigrantëve më të parregullt të Mesdheut sesa gjatë gjithë viteve 2015, 2016 dhe 2017 kombinuar. Ardhjet e Italisë deri në fund të shtatorit janë më të ultat në këtë pikë në pothuajse pesë vjet.