IOM : 1.857 emigrantë të vdekur që nga fillimi i vitit në Mesdhe

588

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin ka raportuar se 1,857 emigrantë të parregullt vdiqën gjatë përpjekjes për të arritur në Europë nga deti këtë vit. Agjencia e Kombeve të Bashkuara gjithashtu tha se 94.676 migrantë dhe refugjatë të raportuara arritën në Evropë duke kaluar Mesdheun në 2018.

Agjencia e Kombeve të Bashkuara tha se që nga fillimi i vitit deri më 21 tetor, një total prej 1.857 emigrantësh të parregullt vdiqën duke u përpjekur të arrijnë në Evropë nga deti. Mbi dy të tretat humbën jetën mes Afrikës Veriore dhe Sicilisë, shtoi IOM në një deklaratë të lëshuar në Gjenevë.

94,676 hynë në Evropë nga deti që nga fillimi i vitit 2018

IOM raportoi se 94.676 migrantë dhe refugjatë hynë në Evropë nga deti në 2018 deri më 21 tetor. 45,145 prej tyre udhëtuan në Spanjë, destinacioni kryesor me 46 përqind të ardhësve gjatë këtij viti. Të ardhurit në Itali ishin 21,935 ndërsa Greqia kishte regjistruar 25,938 regjistrime, tha IOM.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: