Më 2 prill vizita e pare zyrtare e Tsiprës në Maqedoninë Veriore

471

Të martën më 2 prill, kryeministri Alexis Tsipras i shoqëruar nga anëtarë të kabinetit dhe biznesmenë grekë do të udhëtojnë në Maqedoninë veriore, duke bërë vizitën e parë zyrtare të një Kryeministri grek në vendin fqinj, raportojnë mediat greke.

Qëllimi i udhëtimit është të provojë klimën e mirë midis të dy palëve dhe të fillojë marrëdhëniet komerciale dhe afariste midis dy vendeve, dhe kjo është arsyeja pse të cilën Kryeministri grek do të shoqërojë në udhëtimin e tij dhe biznesmenët grekë. Kjo vizitë e Kryeministrit në vendin fqinj ka filluar të mirëpritet nga partnerët që mbështesin Greqinë, të cilët dëshirojnë që kjo çështje të “mbyllet” dhe të lëvizë të dy vendet në ndërtimin e miqësisë dhe lidhjeve bashkëpunuese.