Kujdes … Ora ndryshon në mëngjesin e të dielës

370

Ndryshimi i orës do të hyjë në fuqi nga agimi i së dielës së 31 marsit të këtij muaji, duke e kthyer orën një orë përpara, dmth. në agim të dielën më 31 mars, përkatësisht në orën 03.00 do të ndryshojë ora për të treguar 04: 00).

Ora në kohën e verës ndryshon gjithmonë në të dielën e fundit të marsit (një orë përpara) dhe të dimrit në të dielën e fundit në tetor (një orë mbrapa).

Megjithatë, ndryshimi i kohës nuk do të ndodhë për shumë vite, pasi një vendim i Komisionit Evropian për Transport dhe Turizëm do të duhet të ndalet në të dielën e fundit të marsit te 2021 për vendet e BE-së, që duan të mbajnë përgjithmonë verën. Për Shtetet Anëtare që dëshirojnë për kohën e dimrit, ndryshimi do të zhvillohet në të dielën e fundit të tetorit të të njëjtit vit.