“Me ti kalimera” o Mitsotakis, masa të ashpra për emigrantët

464

Pa kaluar 24 orë nga krijimi i qeverisë, filluan këmanat e para për emigrantët me masat shtrenguese dhe radikale. Këtë e ka konfirmuar sot për ndryshimin në strategjinë e qeverisë për qendrat që strehojnë emigrantë dhe refugjatë, ish ministri i Drejtësisë dhe deputet “Demokracia e Re” Charalambos Athanasiou, ku deklaroi se: “Planet e menjëhershme të qeverisë Mitsotakis janë të krijojnë struktura të mbyllura dhe të ruajtura për këta njerëz, si dhe procedurat “e shpejta” për miratimin ose refuzimin e kërkesës për azil”.

Duke folur për portalin stonisi.gr në Lesvos, ish-ministri dhe sot deputeti i partisë “Demokracia e Re” theksoi se: “Qëllimi kryesor i qeverisë së re është “zgjidhja e menjëhershme e migracionit, e cila duhet të bazohet në planin kombëtar të veprimit që kemi hartuar në katër shtylla.

E para është ruajtja efektive e kufijve, e dyta është decongestion i ishujve, e treta është përpunimi i shpejtë i azilkërkuesve, dhe i katërti është krijimi i qendrave të pritjes dhe identifikimit të ruajtura të mbyllura, në vend të situatës, anarkisë që ekziston dhe ne shohim çdo ditë në Moria dhe Mitilenë, pasi kjo nënkupton ekonominë, sigurinë e qytetarëve, higjienën e tyre dhe krimin “.