Merkel mbështet Tsipren ndaj provokimeve te Turqisë

574

Mbështetja e Gjermanisë është e qartë u shpreh, kancelarja Angela Merkel kryeministri grek Alexis Tsipras ndaj provokimit turk në Egje, duke thënë se bashkëpunimi BE-Turqi mbi imigracionin është efektiv – një fakt që të gjithë palëve – por ekziston një nevojë për tensionet në Egje.

Mogerini përshëndeti bisedimet e Greqisë me Maqedoninë dhe Shqipërinë dhe tha se Greqia  është “vendi kryesor” për BE në rajon. Gjatë vizitës së tyre, Z. Juncker dhe znj. Mogerini do të paraqesin perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor. Siç ka theksuar znj. Moghrenini, një parakusht për perspektivën e tyre evropiane është zgjidhja e çështjeve që ekzistojnë.