Merkel: “Nëse bie euro, do të shëmbet edhe Evropa”

Bota

merkel sot ne parlamentGjermani  –  “Nëse euro bie, do të shembet edhe në Evropa”, tha Angela Merkel, duke folur në seancën plenare në Parlamentin Gjerman. Kancelarja gjermane, theksoi se zgjidhje për problemet greke mund të ekzistojë vetëm në bazë të marrëveshjeve të Eurogrupit. Siç vuri në dukje: “Kriza greke nuk ka marrë fund.Vendi ka ende një rrugë të gjatë për të bërë. ” Kancelarja Merkel tha se nuk do të ketë zgjidhje përfundimtare të Samitit apo ditën e hënë në takimin me Aleksis Tsipras. Është përgjigje përfundimtare për ata që e ulën kokën dhe nuk pranojnë për të përdorur një armë në dispozicion të tyre, për të mbrojtur nderin dhe reputacionin e vendit dhe për të krijuar rritje dhe shpresonn te fjalët e mediave dhe analistë ndërkombëtarë të cilët theksojnë se:“ Nuk ka asgjë të keqe nëse Greqia lë euron. “