Mesazhi Tsipras në Shkup: Kursi juaj europian shkon nga Athina, jo nga Ankaraja

Rajoni

Ne kemi thënë të vërtetën që nga fillimi, askush nuk na shtyn, nuk jemi në ngut, është iniciativa jonë për të zgjidhur një problem që dëmton politikën e jashtme të vendit, veçanërisht kur ajo duhet të ballafaqohet me rreziqe të vërteta”, tha Al. Tzipras për nomenklaturën e IRJM-së gjatë konferencës për shtyp pas në Bruksel.

Ai theksoi se ai duhej të zgjidhej me një zgjidhje të qëndrueshme dhe solide bazuar në themele të forta dhe për këtë arsye mori iniciativën për të takuar Z. Zaev në Davos dhe për të hapur një dialog se si të gjenin një zgjidhje të pranueshme nga të dy palët.

Në të njëjtën kohë, ai e bëri të qartë se perspektiva evropiane e vendit fqinjë është me rëndësi evropiane dhe se “për këtë arsye, nëse disa duhet të nguten, ne nuk jemi ata“. Qëllimi është të gjejmë një zgjidhje të pranueshme nga të dy palët. Për ne kjo do të jetë pozitive. Megjithatë, vendi fqinjë është me rëndësi jetike Perspektiva evropiane e IRJM-së nuk kalon nëpër Ankaranë, ajo kalon nëpër Athinë, le ta kuptojnë fqinjët tanë, tha kryeministri.