Meta, Ciprës: Për interesin tonë një Greqi të fortë

Foto e Ditës Kryesore Politika

takimi-1

Nevoja për të mbrojtur perspektivën e marrëdhënieve shqiptaro-greke nga zërat nacionaliste, theksoi kryeministri Aleksis Cipras…

Ne duhet të mbrojë perspektivën e përbashkët të fqinjësisë nga zërat nacionaliste ku gjithmonë duan të krijojnë probleme të cilat gjithmonë i paguajnë popujt,” është shprehur nga ana e tij, kryeministri grek Aleksis Cipras

Nevoja për të mbrojtur perspektivën e marrëdhënieve shqiptaro-greke nga zëra nacionaliste, theksoi kryeministri Aleksis Cipras pas takimit të tij me kryetarin e Kuvendit të Shqipërisë z.Ilir Meta.

Nga ana e tij, z. Meta është shprehur i kënaqur nga mirëpritja, sepse ka vizituar Greqinë në një moment të stabilitetit politik dhe përmirësimin ekonomik.

“Vizita juaj është një moment i veçantë për marrëdhëniet midis dy vendeve, të cilat në rrjedhën e historisë ka pasur tensione, por gjithmonë ka qenë partneritet bashkëjetese dhe ne duhet ta mbrojmë atë,” është shprehur kryeministri grek pas  takimit të tij me Kryetarin e Parlamentit Shqiptar z. Ilir Meta, duke vazhduar se :

“Mbi të gjitha, ne duhet të mbrojë perspektivën e fqinjësisë së përbashkët nga zërat nacionaliste, ku gjithmonë duan të krijojnë probleme të cilat gjithmonë i paguajnë popujt. Unë dua të ju përgëzoj, sepse, në kohë, jeni gjetur përballë me këto zëra. Përfaqësoni parlamentin e vendit tuaj, institucioni më demokratik. Greqia është vendi ku lindi Demokracinë. Unë ju mirëpres dhe ju uroj, që vizita juaj të bëhet konstruktiv në zhvillimet në Shqipëri në të ardhmen e afërt, për të treguar demokracinë dhe vullnetin e popullit shqiptar në mënyrë për të zgjidhur problemet. ”

Nga ana e tij, kryetari i Parlamentit Shqiptar shprehu kënaqësinë e tij, që ka të vizituar Greqinë në një kohë stabilitetit pozitiv e politik dhe përmirësimin e kushteve sociale dhe ekonomike. Fati i dy popujve tanë janë të lidhur si kurrë ndonjëherë, ne kemi përfituar shumë nga Greqia gjatë zhvillimit dhe progresit të pas viteve ’90, ka thënë z. Meta.

Por ne ndjehemi se pasojat e krizës së fundit ekonomike që po kalon vendin tuaj. është në interesin tonë që të kemi një Greqi më të fortë se kurrë “, theksoi z Meta dhe shprehu mirënjohjen e tij për mbështetjen e Greqisë për anëtarësimin e Shqipërisë në NATO si dhe për mbështetjen e pakushtëzuar se presidenca greke kishte bërë për perspektiva e vendit të tij në Bashkimin Evropian.

“Për shumicën e historisë, popujt tanë kanë jetuar së bashku dhe kanë kaluar me shumë vështirësi”, tha z. Ilir Meta.

takimi2