Ministri Britanik i Shëndetësisë: Në dimër do të numërojmë 100,000 raste në ditë

109

Një parashikim dramatik lidhur me Covid-19 u bë nga Ministri Britanik i Shëndetësisë, Sajid Javid, që në fillim të dimrit.

Me rastet dhe vdekjet në Britani që po regjistrohen ditët e fundit në një maksimum prej gjashtë muajsh dhe mutacioni i ri Delta Plus që shfaqet në Albionin e Vjetër, ministri Javid foli për një kërcënim ndaj infeksioneve të përditshme gjatë muajve të dimrit në 100,000.

Ai shtoi më tej se rreth katër milionë britanikë kanë marrë vaksinën. Lidhur me mutacionin e ri Delta, ai tha se po përhapet, por theksoi se nuk ka prova që të vërtetojnë se ai paraqet një kërcënim të ri.

Ministri britanik i Shëndetësisë i këshilloi qytetarët, që të shmangin sëmundjen Covid-19, të takohen sa më shumë jashtë, të hapin dritaret kur janë me të tjerët në ambiente të mbyllura dhe të mbajnë maskë në ngjarje të mbushura me njerëz.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: