Erdogani nxjerr vendim për të rritur pagën e tij me 14%

Rajoni

Në një kohë qe monedha turke po pëson një ulje, Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka rritur pagën e tij me 14%, duke e lënë presidentin turk indiferent ndaj rënies së vazhdueshme.

Monedha kombëtare turke ka arritur nivelin e saj më të ulët në vite, me 1 euro që barazohet tani me 10 lira turke dhe 14 lira turke për 1 paund britanik.

Në buxhetin e vitit 2022, paga e Erdoganit ishte vendosur në 100 mijë TL (10 mijë euro).

Rritja mujore që ai vendosi korrespondon me 4.5 pagat minimale. Nëse rritja pranohet nga parlamenti turk, paga e Erdoganit do të rritet nga 88 mijë paund në 100 mijë paund.