Ministri francez drejtuar Gjermanisë: Tani ose kurrë për Europën. E ardhmja jonë evropiane është në rrezik.

Ekonomi

Ministri francez i finances Bruno Lemmer përshëndeti propozimet e reja të kancelares gjermane Angela Merkel për reformimin e eurozonës, por theksoi se “ende ka një mënyrë për të arritur dy marrëveshje për ristrukturimin e zonës së monedhës së përbashkët.

Duke folur në një konferencë biznesi në Berlin, ministri francez i financave tha se propozimet e paraqitura nga kancelarja gjermane të dielën e kaluar tregojnë se Berlin dhe Paris kanë pikëpamje të ngjashme dhe se ai mirëpret mbështetjen e Merkelit në një buxhet investimi për eurozonë.

“Por ne ende kemi një mënyrë për të pasur një qëndrim të përbashkët që është ambicioz dhe i shënjestruar”, tha Lemmer. “E ardhmja jonë evropiane është në rrezik. Ne duhet të veprojmë, tani ose kurrë “.