Monika : Në moshen 22-vjeçe rash në dashuri me Klinton, më pas ngacmimin

Showbiz

monika e vogelÇështja e cyber-ngacmimi që ka marrë përmasat e mëdha kohët e fundit në Greqi, ndërsa fjalimi i fundit i Monica Lewinsky në TED duket në kohën e duhur. Monika Lewinsky u bë e njohur në 1998 si e dashura e ish-presidentit amerikan Bill Klinton, e përshkroi veten si një nga viktimat e para të cyber-ngacmimi. Në formë humori tha se kush është ajo 40-vjeçare, që nuk do të ishte sërish 22-vjeçare, dhe shtoi se shpifjet personal u bën edhe më keq për shkak të internetit.

“Në moshën 22-vjeçare rash në dashuri me shefin tim. Në moshën 24 kam përjetuar pasojat shkatërruese, ndërsa Interneti I ka poshtërimin e saj personale edhe më keq”, tha ajo

monika sotMbi të gjitha në 1998 rrjetet sociale si ne i njohim ata sot nuk ekzistonin, fotot e saj u publikuan kudo. “Nga njeri i thjeshtë u bëra një figurë publike e akuzuar në mbarë botën. Ka pasur një sere akuzash dhe ofendime. Më kanë quajtur si: kos, e pistë, lavire, bimbo etj. Humba reputacionin tim dhe dinjitetin dhe pothuajse jetën time. 17 vjet më parë nuk kishte asnjë emër për të, por sot ne e quajmë cyber-ngacmimi apo ngacmimi online. “

Monika Lewinsky gjatë një fjalimi në të cilën kishte një pjesmarrje të madhe, ishte paraqitja e saj dytë publik që nga viti 2005, ku tregoi historinë e 18-vjeçarit Tyler Clements, një student i Universitetit Rutgers në New Jersey, i cili ishte i shtyrë në vetëvrasje, sepse shokun e tij kishte filmuar fshehur marrëdhënie me një burrë tjetër dhe e kishte ngacmuar në online.

monikalebinski-708

Siç vuri në dukje, teknologjia ka zgjeruar jehonën e turpit. ” Dikur ishte e kufizuar në kontekstin e familjes tuaj, shkollën tuaj, fshatin tuaj, por sot është një komunitet i tërë në online. Sa më i madh është turpi, aq më shumë klikime ka dhe sa më shumë klikimeve , aq më shumë dollarë jepen nga reklamat. Të bëjë para duke përfituar nga ata që vuajnë”, bëri thirrje Monica Lewinsky dhe kërkoi përdoruesve për të zhvilluar një ndjenjë më të madhe të mjerimit të përjetuara nga të tjerët.