Moska paralajmëron ambasadorin grek për deportimet e diplomatëve ruse nga Greqia

Rajoni

Ministria e jashtme ruse ka thirrur të premten ambasadorin grek, Andreas Fryganas, në Moskë. Siç transmeton agjencia ruse Tass, zyrtari grek u pyet për të diskutuar çështjen e dëbimit të diplomatëve rusë nga Greqia dhe për t’u informuar për lëvizjet e ardhshme të Moskës. Sipas agjensise ruse Tass, Ministria e Punëve të Jashtme ruse përshkruan dëbimin e diplomatëve rusë si të pabazë dhe rrezikon të kërcënojë marrëdhëniet dypalëshe. Ministria e jashtme ruse gjithashtu thekson se Shtetet e Bashkuara janë prapa kësaj lëvizjeje.