Në Evropë 1.5 milion njerëz në burg. Shqipëria ne vendin e 10-të me numrin më të madh

964

Në vendet e Evropës janë në burgje më shumë se 1.5 milion njerëz. Të dhënat vijnë nga World Prison Brief dhe Kombeve të Bashkuara dhe kanë të bëjnë me vendet e Evropës, përfshirë këtu Rusinë dhe Turqinë.

Shqipëria në 10 vendet e para ne Evropë për të burgosurit

Nuk është i rastit që vendet i ish Kampit Komunist të kenë numrin më të lartë të burgosurve në Evropë, ku Shqipëria renditet në vendin e 10-të duke ndarë me të njëtin përqindje popullsie të burgosur me Poloninë dhe Slloveninë.

Vendin e parë e mban Rusia me 042% të popullsisë së burgosur, duke u ndjekur nga bjellorusia me 0,31%, Lituania 0,23%, Latvia 0,22%, Rep Cekisë 0,21%, Estonia 0,21%, Polonia-Sllovakia-Shqipëria 19%…

Në krye të listës së të burgosurve / popullatës së përgjithshme, Rusia vjen me 609,485 (0.42% të popullsisë). Lefkorusia me 29,776 (0.31% e popullsisë) dhe Turqia e tretë me 229,790 të burgosur (0.28% të popullsisë së përgjithshme). Lituania (6,616 – 0,23%) dhe Letonia (4,243 – 0,22%) . Janë këto vende që kompletojnë pesë vedet e para.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: