Në Irak, Angelina Jolie tërheq vëmendjen për mungesën e financimit të refugjatëve

831

Angelina Jolie ka thënë se financimi qe është marrë nga Agjencia e OKB-së për të ndihmuar refugjatët sirianë ka rënë ndjeshëm. Ajo vizitoi kampin Domiz në Irak, ku jetojne 33,000 refugjatë të zhvendosur nga Lufta e Sirisë.

Refugjatët sirianë nuk po marrin minimumin e ndihmës për shkak të mungesës së fondeve, tha aktorja e Hollivudit Angelina Jolie të dielën.

Jolie dhe i dërguari i posaçëm i UNHCR-së, thanë se bota po dështonte të investonte siç duhet në krizën e refugjatëve sirianë dhe në lehtësimin e familjeve.

Përgjigja e UNHCR-it në Siri ishte vetëm 17 për qind e financuar këtë vit, një rënie e mprehtë nga viti 2017, kur agjencia mori vetëm 50 për qind të fondeve të nevojshme, tha Jolie në një konferencë shtypi.

Ka pasoja të tmerrshme njerëzore, kur nuk ka as minimumin e ndihmës, familjet e refugjatëve nuk mund të marrin trajtim mjekësor. Gratë dhe vajzat janë të ndjeshme ndaj dhunës seksuale, shumë fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë dhe ne shpenzojmë mundësinë për të investuar në refugjatë në mënyrë që ata të fitojnë aftësi të reja dhe të mbështesin familjet e tyre. Unë shpresoj se mund të gjejmë forcën për të gjetur një rrugë më të mirë përpara së bashku: kështu që ne hyjmë në një epokë të re të parandalimit të konfliktit dhe zvogëlimit të paqëndrueshmërisë sesa thjesht duke u përpjekur të merren me pasojat e saj”, tha ajo.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: