Pavlopulos : Shqiperia nuk ka asnjë mundësi për të thënë se ky vend ka një perspektivë evropiane.

1010

Sot nga Selaniku Presidenti i Greqisë Pavlopulos ka dërguar edhe një tjetër mesazh Shqipërisë, lidhur me marrëdhëniet midis dy vendeve, duke theksuar:

“Ne kemi thënë se ne duam perspektivën tonë për të ardhmen dhe e dimë që në kohë të vështira se populliu grekë dhe Greqia qëndronin aty pranë. Ne edhe jetojmë atë në verë. Pse e fikim zjarrin e vërtetë që ndizet. Por kjo miqësi nuk mund të jetë një miqësi që kushton në mënyrë të njëanshme. Shqipëria ka për të realizuar dhe veçanërisht udhëheqja aktuale të cilat për fat të keq tregon mostra jo vetëm për Greqinë, por në përgjithshësi të cilat nuk përshtaten në një shtet anëtar të komunitetit ndërkombëtar dhe një anëtar kandidat i BE-së

Nga sjelljet që shkelin rëndë të drejtat themelore të njeriut, siç janë sjelljet që vazhdojnë me pakicat dhe pakicën tonë. Si sjelljet që shkelin të drejtën e shenjtë të vërtetë themelore si e drejta e pronës. Nuk ka asnjë mundësi për të thënë se ky vend ka një perspektivë evropiane. Megjithatë, vetë, minon perspektivën e saj evropiane dhe nuk mund të mbetemi të pavëmendshëm ndaj sjelljeve të tilla. Ne kemi borxh atë në vendin tonë dhe në BE. Pse është rritur përgjegjësia jonë në Ballkan për kush mund të bashkohet me BE? “
Këtë e pëlqejnë %d blogues: