Presidenti grek Pavlopulos: “Të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri duhet të respektohen”

1203

Një mesazh në drejtim të Shqipërisë për të respektuar të drejtat e minoritetit etnik grek ka dërguar presidenti Prokopios Pavlopulos, në fjalimin e tij përshëndtës në hapjen e Kongresit të Këshillit Botëror të Epirit.

Ky vend, vuri në dukje Presidenti i Republikës, duhet të bëhet përsëri një pararojë shërimi për Greqinë dhe për t’i treguar popullit se ne mund, por edhe jashtë vendit, se Greqia nuk gjunjëzohet kurrë, ka potencial të madh. Greqia do të vazhdojë në rolin e saj evropiane.

Më lejoni të theksoj se shteti ka për detyrë për të hapur perspektiva të reja për zhvillimin e mëtejshëm të kontinentit shumëdimensional. Për fat të mirë, në sajë të projekteve të mëdha teknike që u realizuan, dhe veçanërisht nëpërmjet sajë të rrugës Egnatia, por edhe për studimet e kryera nga Universiteti Teknik Kombëtar për zhvillimin  gjeografikisht në zona të izoluara, në bashkëpunim me Qarkun e Epirit dhe shumë komuna me karakteristika të tilla kanë formuar gradualisht kushtet për një rritje të qëndrueshme dhe mbresëlënëse të Epirit, kështu që në të ardhmen e afërt, si dhe të ardhmen e largët, “tha edhe zoti Pavlopulos.

Presidenti i Republikës në përfundim të përshëndetjes i ka dërguar në Shqipëri një mesazh për të respektuar të drejtat e minoritetit etnik grek, si një kërkesë e qartë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

“Nuk duhet, të harrojmë dhe pakicën etnike greke, e cila për çdo lloj të drejtave duhet të respektohet plotësisht në Shqipëri fqinje, si të vërtetë u ka hije qytetarëve që jetojnë në sundimin e regjimit të ligjit. Sepse, vetëm vendet që janë me të vërtetë shtet të së drejtës, të plotësojnë minimumin dhe gjendjen më të qartë që u takon, për parakusht më të qartë për t’u bashkuar familjes së madhe të popujve evropianë, Bashkimi Evropian “, tha zoti Pavlopulos.

Minoritarët duhet të jetojnë në një shtet të së drejtës…”, theksoi Presidenti, duke theksuar: “Në Europë nuk bëhet asnjë anëtar me ulje. Zbritje në  Evropian, parakrah se Evropa ka vendosur për shtetet që duan të bëhen pjesë e kësaj ndërtimit evropian”.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: