Turqia: Liron shtatë gazetarë të gazetës Cumhuriyet

Bota Lajme

Gjykata po shqyrton rastin e19 gazetarëve dhe drejtues të administratës të gazetës Cumhuriyet, miratuar në seancën dhe me propozimin e prokurorit për lirimin e shtatë të pandehurve që ishin në paraburgim.

Gjykata ka lënë seancën e radhës për 11 shtator. Sipas këtij vendimi lirohen nga burgu gazetarët , Gkiourai Eze, Musa Kart, Bulent Utka, Hakan Kara, Evder Çelik, Mustafa Kemal Gkioungker dhe Turhan Gkiounai që ka pasur mbikëqyrje. Ndërsa katër gazetarë të tjerë Akin Atalay, Kadri Gursel, Sampountzou Murat dhe Ahmet Sik mbeten në paraburgim të paktën deri në seancën e radhës.