Presidenti Ilir Meta merr letrat kredenciale nga Ambasadori i ri Grek

343

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, priti sot Ambasadoren e re të Greqisë në Shqipëri, znj. Sofia Filippidou, e cila i prezantoi me letrat kredenciale

Duke i uruar “mirëseardhje “ dhe suksese në detyrën e saj, Z. Meta siguroi Znj Ambasador për bashkëpunimin e ngushtë drejt qëllimit të përbashkët, më tej dhe në të gjitha fushat forcimin e marrëdhënieve midis dy vendeve dhe dy popujve.

Presidenti Meta theksoi në takim rëndësinë e madhe të marrëdhënieve bilaterale, për të ardhmen e përbashkët, por edhe për të ardhmen evropiane të të gjithë rajonit. “Ne kemi shumë lidhje me Greqinë, kështu që nuk duhet të ndalemi së përpjekuri për të promovuar bashkëpunim strategjik dhe për të zhvilluar më tej marrëdhënie dhe marrëdhënie të fqinjësisë së mirë”, theksoi Presidenti Meta.

Duke shprehur mirënjohje Greqisë për mbështetjen e saj të vazhdueshme për perspektivën evropiane të vendit tonë, Presidenti i Republikës së Shqipërisë siguroi Ambasadorin e ri Grek se integrimi evropian mbetet qëllimi më i rëndësishëm strategjik për Shqipërinë.