Putin: Nuk do të sulmojë asnjë vend

Bota Kryesore

putin i vogelNë një përpjekje të fundit për të zgjidhur në mënyrë paqësore çështjen e Ukrainës lindore, Presidenti rus Vladimir Putin tha të shtunën se Rusia nuk ka plane për luftë kundër askujt, edhe pse një rend botëror, një udhëheqës i tregon njerëzve të tjerë se çfarë mund të bëjnë, kjo gjë përshtatet në Moskë. Është deklaratat e para e Presidentit Putin, pas takimeve të tij të kryera ditën e premte me Presidentin francez Francois Hollande dhe Kancelaren gjermane Angela Merkel rreth krizës në Ukrainë.

“Është e qartë një përpjekje për të frenuar rritjen tonë me mjete të ndryshme. Ka një përpjekje për të prishur rendin ekzistues botëror … me një lider të padiskutueshëm, i cili dëshiron të mbetet në mendimin e tillë se çdo gjë është e lejuar, ndërsa të tjerëve i  lejon vetëm për interesat e lejuara, “tha Putin.

” Bota globale nuk përshtatet në Rusi. Por nuk do zhvillojmë luftë kundër askujt, por duhet të bashkëpunojmë me të gjithë “tha ai gjatë një takimi me sindikatat e punës në Soçi (Rusi Jugore) të qytetit.

“Sanksionet në fund – mendoj se nuk do të sjellë gëzim për të gjithë dhe që në mënyrë të qartë nuk mund të jetë efektive, si një vend si yni, ndonëse mjaft na kanë shkaktuar kauzës sonë një dëm të caktuar dhe do duhet të kuptojmë këtë dhe për të rritur nivelin e sovranitetit tonë, duke përfshirë ekonominë, “tha Putin.