Putin: Ushtria ruse do të jetë lider absolut në botë

865

“Pas tre vjetësh do të ketë një riarmatim të armatës me armë të teknologjisë së re”

Presidenti rus Vladimir Putin shprehu sot bindjen se ushtria ruse duhet të bëhet “lider absolut” në botë, duke synuar që të bëhet “ushtri e gjeneratës së re me teknologji të reja”. Ky perspektivë u prezantua nga Presidenti rus duke folur në takimin e zgjeruar të udhëheqjes së Ministrisë ruse të Mbrojtjes, e cila u transmetua në televizion.

Presidenti rus, duke theksuar se “njerëzit po përjetojnë një revolucion të vërtetë në ekonomi, teknologji dhe njohuri”, tha se këto trende duhet të merren parasysh në planifikimin ushtarak dhe ndërtimin e ushtrisë së gjeneratës së ardhshme.

Vladimir Putin gjithashtu tha se pret pas tre vjet që arsenali i armëve duhet të ri-pajisur me 70% armë të reja dhe se Rusia mundet dhe është e detyruar të sigurojë aftësitë e saj mbrojtëse bazuar në 2.8% të PBB-së në dispozicion për shpenzime ushtarake. Duke iu referuar strategjisë së re të sigurisë të Shteteve të Bashkuara, ai tha se ishte “agresiv” dhe se “nuk janë vetëm fjalë, por një strategji që përforcohet nga veprime dhe fonde të veçanta që tejkalojnë 700 miliardë dollarë që SHBA ka për mbrojtje dhe qëllime ushtarake “.

Presidenti rus, duke iu referuar arsenalit bërthamor rus, nënvizoi se ajo garanton mbrojtjen strategjike të vendit, por duhet të zhvillohet më tej dhe tha se në vitin 2021 forcat bërthamore të tokës duhet të përmirësohen me sisteme të reja të armëve në nivelin 90%.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: