SHBA për emigrantët: Do të ndahen fëmijët nga prindërit

1186

Qeveria e SH.B.A.-së po konsideron ndarjen e fëmijëve nga prindërit e tyre kur ata kapen nga familjet e emigrantëve të parregullt kur hyjnë në Shtetet e Bashkuara, në mënyrë që të dekurajojnë imigracionin e paligjshëm, njoftuan të premten mediat amerikane duke cituar zyrtarët.

Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) ka shqyrtuar ndryshimet në proces, politikat për të trajtuar problemin dhe miratimin e një sërë masash, tha sekretari i departamentit Tyler Chulton në Washington Post. Ai nuk dha detaje të mëtejshme. Zyrtarë të tjerë të ministrisë, si dhe te sherbimit te emigracionit ICE dhe zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë, të cilët kanë bërë thirrje për anonimitet, folën me Washington Post dhe New York Times lidhur me një propozim për familjet. Sot, sipas ligjit të imigracionit, Shërbimi i Imigracionit nuk mund t’i kufizojë familjet në qendrat e paraburgimit nëse kanë fëmijë nën moshë. Zakonisht prindërit dhe fëmijët e tyre lëshohen shumë shpejt pas arrestimit të tyre, por më pas janë të detyruar të paraqiten para një gjyqtari.

Propozimi që po diskutohet është që të ndahen familjet: prindërit merren në qendrat e ndalimit dhe fëmijët merren nga shërbimet sociale. Kjo ide u raportua marsin e kaluar nga ministri i sigurimit të brendshëm, John Kelly.

“Ne do t’i trajtojmë këta fëmijë mirë, ndërsa ne kemi të bëjmë me prindërit e tyre,” tha ai në CNN në atë kohë. Propozimi shkaktoi zemërim dhe u tërhoq mënjanë, sepse dukej se qeveria e re të ketë sukses gjithsesi kështu që vizioni i hershëm 2017 ka shënuar një rënie dramatike në ardhjet e reja të migrantëve të parregullt në SHBA. Por arrestimet në kufi u rritën përsëri në nëntor. Një tjetër propozim është përshkruar nga të dy gazetat për të miturit të cilët vijnë vetëm në SHBA dhe merr afërm i dikujt që është tashmë në vend. Në këtë rast, parashihet të forcohet kontrolli për të parë nëse kujdestarët e të rriturve kanë leje qëndrimi të ligjshme./Ta Nea.gr/

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: