Qeveria greke: Presidenti Obama vizitë në Athinë

Greqi

Obama ne Athine

Qeveria më në fund ka pohuar vizitën e presidentit amerikan Barak Obama.

Roli i Greqisë për stabilitetin dhe sigurinë në rajon, do të jetë në fokus të vizitës së presidentit amerikan Barak Obama në Athinë, kanë thënë burimet qeveritare vendase. Të njëjtat burime thonë se dëshira e presidentit amerikan është se do të vizitojë Athinën në 15 dhe 16 nëntor, si dhe më pas Berlinin, kjo vizitë përkon në fund të mandatit të tij, që i kushton rëndësi të madhe se vullneti i SHBA do të jetë shlyerja e borxhit grek deri në fund të mandatit të Obamës, transmenton Portali grek NEWSBOMB.GR. Ky zhvillim vjen si rezultat i qeverisë së politikës së jashtme shumëdimensionale e cila përfshin bashkëpunimin dhe kontaktet me një gamë të gjerë të “lojtarëve” kritike rajonale dhe globale nga Izraelit dhe Palestinës në Egjipt dhe Iran.