Qeveria Mitsotakis : Subvencione për familjet dhe bizneset për energjinë elektrike

66

Masat e reja të mbështetjes për familjet dhe bizneset nga efektet e krizës ndërkombëtare energjetike janë specializuar nga ministri i Mjedisit dhe Energjisë, Kostas Skrekas.

Ajo u parapri nga një mesazh i kryeministrit Kyriakos Mitsotakis, i cili kishte njoftuar një paketë prej 400 milionë euro për të ndaluar rritjen e faturave të energjisë elektrike.

Të gjitha përfitimet e vendbanimit kryesor do të subvencionohen, siç deklarohet në E1 (~ 4.2 milion përfitime) pavarësisht nga të ardhurat, zona e banimit ose ofruesi.

Subvencioni do të jetë i shkallëzuar për të motivuar kursimet e energjisë:

  • Për konsumin e parë 150 KWh në muaj ne subvencionojmë 80% të rritjes me 160 €/MWh
  • Për konsumin mujor nga 151-300 KWh ne subvencionojmë 60% të rritjes me 120 €/MWh
  • Pra, ndihma mesatare mujore korrespondon me 42 euro për 300 KWh të para
  • Në familjet e përfshira në Tarifën Sociale të Banesave (TBT) subvencioni do të jetë 180 €/MWh, pra absorbohet 90% e rritjes.

Ndihma mesatare mujore për ZTK-në korrespondon me 54 euro për 300 KWh të para.

                              Energjia Elektrike – Subvencionim për Faturat Jo-Shtëpiake (Tregtare).
Të gjitha tarifat jofamiljare (bujqësore, tregtare, industriale, profesionale, përdorime të tjera etj.) do të subvencionohen horizontalisht, pavarësisht nga madhësia dhe niveli i tensionit (Tension i ulët, i mesëm, i lartë).
Subvencioni do të arrijë në 50% të kostove të shtuara dhe mbulon të gjithë konsumin mujor. Çmimi për njësi i subvencionit është vendosur në 65 €/MWh.
Masa totale e subvencionimit të biznesit për muajin janar llogaritet në 133 milionë euro.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: