Raporti i fundit: 300,000 të mitur të pashoqëruar në mbarë botën, 4.307 janë zhdukur në Itali

1884

Gjysma e popullsisë së refugjatëve në mbarë botën janë nën moshën 18 vjeçare,  300,000 nga këta fëmijë dhe adoleshentë janë pa familjet e tyre.

Çdo ditë, mesatarisht 44,4 njerëz janë të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre. Në mbarë botën, ka rreth 30 milionë refugjatë. Rreth gjysma e tyre janë fëmijë nën moshën 18 vjeç. Rreth 300,000 prej tyre janë të mitur të pashoqëruar. Këto numra u botuan nga dega italiane e Caritas bamirësisë katolike në një raport të kohëve të fundit. Raporti Caritas thekson se rezultati më shqetësues i kësaj mungese ndihme dhe pranimi në Europë për emigrantët nën moshën 18 vjeçare është “ushtria e padukshme” – ato që janë zhdukur. Vetëm në Itali, rreth 4.307 të mitur të emigrantëve janë zhdukur, ndoshta kanë shkuar në shtëpi dhe të tjerët mund të kenë ikur nga Italia kur ata u kthyen në moshën 18 vjeçare.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: