Rrahje barbare në Spitalin Psikiatrik të Korydallos

545

Ngjarrjet e njëpasnjëshme në burgjet greke pothuajse janë të përditëshme. Por sot portali Zougla.gr, ka publikuar një reportazh mbi grupet mafioze dhe bansat që po marrin jetë njerëzish, duke alarmuar qeverine vendase.Sot ndodhen jashtë çdo kontrolli theksojne mediat vendase, aq sa çso ditë ka përleshje dhe gjakderdhje jo vetem midis te burgosurve po edhe sulme ndah gardianeve.

Pa dyshim, kjo është një histori e burgjeve që po trondisin dhe zbulojnë pafundësisht konceptin e sundimit të shtet ligjot në të cilin, me sa duket, të gjithë qytetarët duhet të ndihen të sigurt dhe të gëzojnë të njëjtat të drejta. Është një turp që sistemi i burgjeve, dhe në veçanti burgu i Koridallos, tani po vepron pa kontroll dhe nën kujdesin nga bandat.

27 shkurt 2019, AI ishte në gjumë, u sulmua nga një shqiptar i dënuar me 25 vite burg, i cili filloi ta rrihte me një tub hekuri. Askush nuk ndërhyri..

I burgosuri  MM. ka marrë dëmtime. Në kokë, në fytyrë, në duart dhe këmbët, në anët dhe në gjoks. Nga thirrjet e tij, stafi i burgut më në fund u mobilizua. Në Spitalin Korydallos “Agio Pavlos” menjëherë kuptuan se nuk mund të menaxhonin gjendjen mjekësore. Ata e dërguan atë në spitalin e Nikaia, ku mjekët bënë një kontroll dhe e kthyen atë. Pra nuk e trajtuan atë. Mjeku që e mori atë në spitalin “Agio Pavllos” e dërgoi atë në spitalin Tzanei në Pire.

Atje mjekët e klinikës ku mjeket panë që i lënduari nga plagët mezi merrte frymë vendosën ta mbanin për mjekim.]

Nga e mërkura 27 Shkurt, kur MM. ra viktimë e rrahjes së egër, deri të shtunën 2 mars 2019 familja e tij nuk dinte asgjë! Askush, nga burgjet as nga spitali i burgut, nuk vendosi të informojë familjen e tij se ky njeri luftonte që të mbahej në jetë. Por ai arriti të bëjë atë duke u kërkuartë burgosurve të tij t’i jepnin atij një kartë telefoni.

Përfundimisht, ai erdhi në kontakt me motrën e tij, e cili i bërtiti: “Nuk bëra asgjë, më çono direkt te prokurori. I lutesha që të mos e çonin në qeli, por ata nuk më dëgjuan. Ata më goditën në gjumë, nuk bëra asgjë. “

Njeriu dukej gjysmë i vdekur. Ishte e vështirë që zëri i tij të dilte. Pas kësaj ndoqi një komunikim tjetër me motrën e tij të dytë, i cila është një mjeke, ku M.M. i tha se i burgosuri e goditi me hekur pa asgjë më parë.

Karakteristikë është përshkrimi i bërë nga vajza e viktimës në akuzën që ka paraqitur për rastin. “Në spitalin Tzanio, pamë një burrë të nxirrë në fytyrë, me oksigjen në dhomën e të burgosurve. Përfundimisht, u gjet një vend dhe pacienti u transferua në Urgjencë “.

.