Shqiptari burgoset për hyrje të paligjshme, kyen vrasje në prag të lirimi

411

Greqi / Incidentet e përgjakshme vazhdojnë në burgjet greke, të cilat tani janë pothuajse në baza ditore. Sot edhe një i burgosur i burgosur grek ra i vdekur pas një sulmi nga një i borgosur. Informata mësohet se I dënuari me kombësi greke 66-vjeçar u godit nganjë shtetas shqipgtar 55-vjeçar. I burgosuri u transportua nga ambulanca në spitalin e Trikala ku u regjistrua dhe vdekja e tij.

Ironia tragjike e fatit, si aktori dhe viktima, do të liroheshin menjëherë. Shqiptari 55-vjeçar, me burgim tetë muaj burg për hyrje të paligjshme do të lirohej së shpejti, dhe 66-vjeçari me një dënim 12-mujor për drogë do të lirohej menjëherë nga burgu.

Vrasësi dhe viktima janë mbajtur së bashku për të njëjtën javë në të njëjtën zonë të pritjes për t’u mbajtur nën mbikëqyrje të vazhdueshme. Tashmë Departamenti i Drejtësisë ka urdhëruar inspektimin e jashtëzakonshëm nga Shtëpia e Inspektimit dhe hetimi disiplinor nga Prokurori i Trikala.